Iltasadut katsottavaksi

Tämä sivusto on tarkoitettu heille, joille olen jakanut linkin. Ettehän jaa linkkiä eteenpäin. Saduista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: seppo.tauriainen(at)hotmail.com

 
Uusimmat lisäykset:

11. Pupen iltasadut II (lisätty 1.5.2020)

12. Hilma ja täydellinen lemmikki (lisätty 5.5.2020)

12. Villen vino pallo (lisätty 6.5.2020)

12. Rasmus Nalle Palomiehenä (lisätty 8.5.2020)

 

1. Jättien maailmassa

(kolmen sadun kesto yhteensä 32min.)
 
Poika joka söi kilpaa peikon kanssa (kesto 17min.)

Pohjoismainen kansansatu rohkeasta pojasta, joka lähtee metsään kilpailemaan suuren peikon kanssa. Tarina kertoo, miten nuorin veljeksistä on nokkelin ja päihittää itseään suuremman jätin.

Huom! Tämä on perinteinen kansansatu. En ole muuttanut tekstiä, vaan luen kuten se on kirjoitettu. Lopussa peikko hölmöyksissään ottaa hengen itseltään. Suosittelen, että vanhemmat kuuntelevat ainakin sadun lopun ennakkoon.

Jättiläinen ja suutari (kesto 7min.)

Jättiläinen on päättänyt lähteä pahantekoon läheiseen kylään. Matkalla hän kuitenkin tarvitsee matkaohjeita, joita hän saa vastaantulevalta suutarilta.

Huom! Tämä satu on suoraan Eric ja Lucy Kincaidin kirjasta. En ole muuttanut tekstiä, vaan luen kuten se on kirjoitettu. Sadun alussa jättiläinen uhoaa patoavansa joen ja sanoo: “kun joki tulvii, se hukuttaa alleen jok’ikisen elävän olennon kylässä”. Mitään pahaa ei sadussa kuitenkaan tapahdu ja se on hyvin viihdyttävä kertomus oveluudesta. Suosittelen, että vanhemmat kuuntelevat sadun ennakkoon.

Takaa-ajo (8min.)

Eräänä aamuna Islannissa köyhän pariskunnan Bukko-lehmä on kadonnut. Perheen rohkea Karl poika lähtee etsimään kadonnutta lehmää ja eksyy vahingossa jättien maille.

 

 

2. Grimmin sadut I

(kolmen sadun kesto yhteensä 27min.)

 

Holle-muori (kesto 9min.)

Satu kauniista ja ahkerasta tytöstä sekä hänen laiskasta ja rumasta sisarpuolestaan, jotka kumpikin vuorollaan palvelevat salaperäistä Holle-muoria

 
Tittelintuure (kesto 10min.)

Klassikkosatu köyhästä myllärintyttärestä, jonka pitää muuttaa oljet kullaksi. Tyttö saa avukseen erikoisen pienen miehen, joka pystyy tekemään ihmeitä. Lopulta myllärintytär joutuu kuitenkin ongelmiin, kun auttaja vaatii palkkiotaan.

Huom! Tämä on perinteinen satu. En ole muuttanut tekstiä, vaan luen kuten se on kirjoitettu. Sadussa mainitaan sana kuolema ja Belsebuubi. Tarinan loppu ei ole se perinteinen, vaan tässä Tittelintuure vain lentää tiehensä. Suosittelen, että vanhemmat kuuntelevat sadun ennakkoon.

Susi ja seitsemän pikku kiliä (kesto 8min.)

Grimmin veljesten satu viekkaasta sudesta, joka yrittää saada pienet kilit saaliikseen.

Huom! Tämä on perinteinen satu. En ole muuttanut tekstiä, vaan luen kuten se on kirjoitettu. Sadussa susi syö kilit ja ne pelastetaan vatsasta. Lopulta susi saa surmansa. Suosittelen, että vanhemmat kuuntelevat sadun ennakkoon.

 

 

3. Loitsujen ja taikojen melskeessä

(kolmen sadun kesto yhteensä 21min.)

 

Loitsujen kirja (kesto 8min.)

Jaakko on päässyt töihin noidan oppipojaksi. Hänen tehtävänsä on vaatimaton. Jaakko siivoilee noidan erikoisia välineitä. Eräänä päivänä noita kuitenkin unohtaa lukita arvokkaan loitsujen kirjansa ja oppipoika pääsee tätä tutkimaan. Tämä teksti on mukava toisinto vanhasta velhon oppipoika-tarinasta.

Huom! Tämä satu on suoraan Eric ja Lucy Kincaidin kirjasta. En ole muuttanut tekstiä, vaan luen kuten se on kirjoitettu. Sadussa mainitaan sanat paha henki ja pikku piru. Tekstissä ei ole muuta erikoista ja se on hyvin opettavainen ja mielenkiintoinen tarina. Suosittelen, että vanhemmat kuuntelevat sadun ennakkoon.

Loitsujen kirja (kesto 5min.)

Taikojen täytteinen tarina siitä, kuinka käy kun noidat käyvät kilpasille.

Pitkä nenä (kesto 8min.)

Taikasormus sekoittaa asioita ja opettaa, että kaikille kannattaa olla kohtelias.

 

 

10. Pupen iltasadut I Tulossa 27.4.2020

(viiden tarinan kesto yhteensä 21min.)

 

Tuulinen päivä (kesto 4min.)
 
Yllätyspaketti (kesto 4min.)
 
Kadonnut luu (kesto 4min.)
 
Ihana tuoksu (kesto 4min.)
 
Talven riemuja (kesto 5min.)

 

11. Pupen iltasadut II

(viiden tarinan kesto yhteensä 20min.)

 

Puppe löytää avaimen (kesto 4min.)
 
Salaperäinen metsä (kesto 5min.)
 
Roiskis! Roiskis! (kesto 5min.)
 
Huvipuistossa (kesto 4min.)

 

Hyvää yötä, Puppe (kesto 4min.)

 

12. Hilma ja täydellinen lemmikki, Timo Parvela

(Kesto 36min.)

Hilma haluaa täydellisen lemmikin. Sellaisen, joka täyttäisi kaikki hänen toiveensa ja jota ei tarvitsisi jakaa kenenkään kanssa.

 

13. Villen vino pallo,   Katrhryn Lasky 

(kesto 14min.)

Ville on huolissaan. Kouluun pitäisi viedä esiteltäväksi jokin jännittävä esine, mutta Ville omistaa vain sydämenmuotoisen kiven, lehtiä ja narukokoelman. Ei niissä ole mitään erikoista, ja aikaakin on enää vain pari päivää.

 

14. Rasmus Nalle palomiehenä,   Per Sanderhage 

(kesto 16min.)

Rasmus Nalle ja hänen ystävänsä päättävät yksissä tuumin perustaa palokunnan. Se osoittautuu pian hyvinkin tarpeelliseksi, sillä äkkiä ilmenee tuhkatiheään tulipaloja, jotka pitää sammuttaa. Mikään sammutustyö ei ole helppo, mutta ystävämme rientävät pelotta päin tulta ja ruiskuttavat vettä mikä kerkeävät!

Mitä muita satuja haluatte kuulla? Toivomuksia otetaan vastaan.